Sałatka z tuńczykiem i jajkami

Składniki:
  • 100 g roszponki
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1/2 małej cebuli
  • 3 jajka POLSKA KURKA
  • 100 g tuńczyka w oliwie PECHE OCEAN
  • garść czarnych oliwek RUSTICA
  • 1 łyżka oliwy z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
  • 1/3 łyżeczki suszonego oregano RUSTICA
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • kilka kropel soku z cytryny
Sposób przygotowania:
  1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, pokroić na 4 części.
  2. Oliwki przekroić na pół, pomidory na ćwiartki.
  3. Cebulę pokroić w cienkie plasterki.
  4. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
  5. Na talerzu ułożyć roszponkę, pomidory, cebulę, jajka, tuńczyka i oliwki. Sałatkę skropić sokiem z cytryny, polać oliwą z oliwek.
  6. Przyprawić oregano, solą i pieprzem.
  7. Podawać ze świeżym pieczywem.
Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek